Upgrade voor tunneloven bij Wienerberger Nijverheid (NL)

Instalat levert een uitbreiding van bestaande besturingsapparatuur, installaties voor taktsturing op brandergroepen, nieuwe flash- en reductie groepen en een upgrade voor de koelzone voor de bestaande Lingl oven van fabriek Wienerberger Nijverheid.

De besturingen worden geüpgraded naar S7 TIA-portal in combinatie met de laatste versie van de Instalat WinCC-visualisatie.

Montage en inbedrijfname vinden plaats terwijl fabriek op volle capaciteit draait.

Next level upgrade voor de tunnel oven Ibstock Dorket Head (UK).

Na de succesvolle implementatie van de nieuwe software in de steenfabriek Ibstock Dorket Head vorig jaar, is de volgende stap naar een jaarlijkse productie van meer dan 100 miljoen stenen in samenwerking met Instalat gezet.

Om dat doel te bereiken kreeg Instalat de opdracht om extra stook- en koelapparatuur als mede een uitbreiding van de schakelkasten en softwaretools te leveren.

Assemblage en inbedrijfstelling vinden plaats in twee stappen bij volledige productiecapaciteit.

Nieuwe Huifoven (de zesde op rij) voor Wienerberger Beerse (B)

Alweer breidt Wienerberger België zijn productiecapaciteit voor gesmoorde stenen uit en heeft een hernieuwde order voor een huifoven bij Instalat geplaatst.

Hiermee werd Instalat voor de 6de keer op rij aangewezen als leverancier voor de levering van een huifoven met twee ovenwagens voor de productie van blauw gesmoorde stenen.

De oven werd reeds geleverd en succesvol opgeleverd.

Alle contractuele parameters als productkwaliteit en capaciteit werden, evenals de zeer krappe planning, ruimschoots gehaald.