Next level upgrade voor de tunnel oven Ibstock Dorket Head (UK).

Na de succesvolle implementatie van de nieuwe software in de steenfabriek Ibstock Dorket Head vorig jaar, is de volgende stap naar een jaarlijkse productie van meer dan 100 miljoen stenen in samenwerking met Instalat gezet.

Om dat doel te bereiken kreeg Instalat de opdracht om extra stook- en koelapparatuur als mede een uitbreiding van de schakelkasten en softwaretools te leveren.

Assemblage en inbedrijfstelling vinden plaats in twee stappen bij volledige productiecapaciteit.

Nieuwe Huifoven (de zesde op rij) voor Wienerberger Beerse (B)

Alweer breidt Wienerberger België zijn productiecapaciteit voor gesmoorde stenen uit en heeft een hernieuwde order voor een huifoven bij Instalat geplaatst.

Hiermee werd Instalat voor de 6de keer op rij aangewezen als leverancier voor de levering van een huifoven met twee ovenwagens voor de productie van blauw gesmoorde stenen.

De oven werd reeds geleverd en succesvol opgeleverd.

Alle contractuele parameters als productkwaliteit en capaciteit werden, evenals de zeer krappe planning, ruimschoots gehaald.

Nieuwe besturingen Wienerberger fabrieken in Nederland

Om hun oven- en drogerijbesturingen up-to-date te houden, heeft Wienerberger NL  aan Instalat de opdracht gegeven voor de nieuwe besturingen voor tunnelovens in fabrieken van Heteren, Zennewijnen en Schipperswaard, alsmede voor de drogerij voor de fabriek in Zennewijnen.

Alle installaties zullen worden uitgerust met de Instalat WinCC visualisatiesoftware.